BUSINESS &TRAVEL GUIDE

LOKALE BUSINESS INFO

* Op zoek naar een lokale leverancier of zakenrelatie? Neem een kijkje in het: Overzicht van handelaars en vrije beroepen uit Affligem en omgeving

* Alles over normen en reglementeringen in verband met uw product:
-
normen zijn de leefregels voor de industrie de interessantste sites terzake op een rijtje: de organisatie ISO is een netwerk van meer dan 130 nationale normeninstituten. Naast een uiterst complete FAQ kan men de catalogus van de gepubliceerde normen overlopen op basis van de materie of op grond van trefwoorden of nog het ISO-nummer. Die documenten, waarvan een aantal in elektronisch formaat beschikbaar zijn, moeten evenwel betaald worden. On-line kopen kan ook. Een voorbeeldje: de elektronische tekst van het fameuze ISO 9001 wordt aangeboden voor om en bij de 2500 BEF.

- World Standards Services Network geeft een lijst van alle Web-sites van organisaties die over de hele wereld actief zijn in de definiëring van normen.

- Voor de telecomsector is International Telecommunication Union of ITU hét adres. Elektronische publicaties on-line kopen kan.

- De International Electrotechnical Commission: na een zoeksessie in de databank kunnen papieren publicaties worden besteld, ook weer tegen betaling. De Webstore commercialiseert enkel elektronische versies.

- Het CEN stelt de technische specificaties op van de Europese richtlijnen. De normen zelf zijn beschikbaar via de lokale instanties.

- Het Information Society Standardization System is een Europees initiatief voor de uitwerking van normen inzake het aanbod van Internetdiensten: elektronische handel, toegang, levering van inhoud enz. Men vindt er een lijst van de aan de gang zijnde workshops alsook gedetailleerde informatie en zelfs de mogelijkheid om een kandidatuur in te dienen.

- Op de site van het Belgisch Instituut voor Normalisatie, een openbaar initiatief, kan u normen per e-mail bestellen.

- Het Belgisch Elektrotechnisch Comité is dan weer een privé-initiatief dat instaat voor de normen inzake elektriciteit. De catalogus kan on-line geraadpleegd worden. De procedure om normen te bestellen, verloopt evenwel off-line. Cenelec is actief op hetzelfde domein maar dan op Europees niveau.

- Klik hier treft u een databank aan van de in België erkende certifiëringsinstanties op een groot aantal domeinen.

- De NACE-CLIO-codes kan u dan weer hier downloaden.

* Op zoek naar geschikte medewerkers? Probeer de VDAB:

* Interesse voor internationale contacten, in- of export? Dan is deze site een must; (inschrijven loont de moeite)

Inschrijven kan per rubriek. Berichten in verband met de sectoren van uw keuze worden automatisch naar uw mailbox verzonden.

* Virtuele business is voor Affligem een thuismatch

Bezoek Oquido en vraag naar de voorwaarden in de business pagina's.

* De waarde van uw eigendommen schatten?

Wil u weten hoeveel uw woning op dit moment waard is? Geef enkele gegevens in en bekom een eerste schatting online. Kijk in de publieke database van STADIM

TRAVEL GUIDE

* U wil de mooie streek van het Pajottenland (info over Affligem treft u hier) verlaten en op reis gaan? Too bad. Vooraleer te vertrekken kunt u misschien toch even nagaan of er geen files zijn. 
- Verkeersinfo vindt u hier.
- Ook informeren naar het weer kan nooit kwaad: weerbericht

* Een routeplanner die haarfijn de reisweg aangeeft is ook altijd mooi meegenomen. Informatie in het Nederlands is te vinden op de site van Auto Lease Holland.  De meertalige site van ViaMichelin lijkt complex maar is wél heel praktisch.